Hjulet kører bedst, når det er rundt!

Billedresultat for billede af et hjul det første

Fysisk hjul – og dets oprindelse.

Et hjul er almindeligt kendt i nutiden og navnet dækker over både hjul til transport, tandhjul, svinghjul, vognhjul, er det bredere er det en rulle, til spil er der lykkehjul, roulette og i gamle dage var der stridsvogne.

Den ældste kendte, ca.år 2500 f.kr.,  anvendelse anses i dag for at være som drejeskive til fremstilling af bl.a. lerpotter. Bemærk, at de første indikationer på mennesket (Homo Sapiens) dateres til omkring 100.000 f.Kr. og at gennem ca. 96.000 år, har personer med samme kapacitet som vor egen, gået omkring, inden opdagelsen af hjulet blev gjort. Der findes dog indikationer på, at menneskerne på den tid levede i små grupper, og de havde ingen nytte af at transportere materiel over længere strækninger.

I Indien var hjulet symbol for verdensherskeren, som satte alt i bevægelse. Hjulet ses stadig i Indiens flag.

For de som har set  Flintstone kan måske huske, hvordan deres “bil” rumler afsted med deres næsten cirkulære træhjul, men frem kommer de dog altid. Det er indlysende, at med hjul, der er helt cirkulære, ville deres køretur sikkert blive en del mere behagelig. At det ikke var meningen med denne serie er klart, men indvendingen er blot et billede på, at et rundt hjul kører bedst.

Billedresultat for billede livshjul

Immaterielt hjul.

Der findes også hjul, der er ikke fysiske. Årshjul, som er meget inn på mange arbejdspladser, så man altid ved, hvilke opgaver, der ligger hvornår på året. Vores årskalender er også en slags hjul, nemlig årets hjul med de udsving, der er både temperaturmæssigt, lysmæssigt og med forskellige højtider, der hører til bestemte årstider.

Hvert menneske kan også lave sit eget hjul – livshjul, som kan deles op i lagkagestykker, og hver især være et symbol på de områder i livet, man gerne vil have fokus på. Her gælder der samme princip, at det kører bedst, hvis det er rundt. Det er dog langt fra altid, at det kan lade sig gøre, men det er et rigtig godt sted at starte, hvis man gennem tid føler, at det ikke rigtig kører for én, hvis man til stadighed er lidt utilfreds med et eller andet, eller måske netop, hvis og når man er inde i en god periode, for her er netop overskuddet til at foretage evt. ændringer.

Livshjulets “lagkagestykker” kan navngives de områder i ens liv, der er aktuel lige nu eller, som man gerne vil give et eftersyn., og stykkerne kan være store og små – hjulet kan deles i 2, 4, 8, 16…osv.  Det er dog ikke anbefalelsesværdigt, at se på mere end 8 områder ad gangen. Emnerne kan være familie, venner, arbejde, fritid, sundhed, økonomi o.m.a. Hvert område kan også være overskriften på 8 andre delemner. Ved at se på hvert emne og vurdere hvor godt det fungerer for en selv, bliver det klart, hvor der skal sættes ind, for at netop dette hjul kan blive lige rundt, og dermed køre bedst muligt. Hvordan, med hvad, hvornår og hvad der skal først er andre vigtige overvejelser, der er med til at gøre, at processen lykkes og hjulet igen kører.

Har du lyst til at høre mere om emnet med livshjulet så mød op mandag d. 27. febr. kl.19.00-21.00 på Kisumvej 60, Skive. Der er “E Bindstouw”, hvor mennesker mødes, taler, snakker, lytter, drikker kaffe/te, spiser kage og i det hele taget kommer hinanden ved i et levende forum. Der er ikke tilmelding. Pris: kr.75,-

 

 

 

 

 

Share:

You might also like …