Jubiii, sommeren er over os. Men hvad skal vi bruge den til ?

Det er en fantastisk tid lige nu, SOMMER. Alt i naturen blomstrer og er på sit højeste. Græsset gror næsten synligt natten over, hækken er også vokset over alt forventning, og dagene til FERIE går med raske skridt.

Men hvordan er det nu lige med den ferie?  Hos nogle er det en kærkommen lejlighed til at få styr på græsset, der gror uhæmmet, få klippet den løbske hæk og få besøgt alle de mennesker, vi har forsømt i foråret. For andre er det en mulighed for at rejse helt væk, komme helt ud af den daglige rutine og nyde varmen i andre lande.

Helt personligt holder jeg sommer på min egen matrikel. Jeg nyder at lade op i mit eget hjem og på min egen græsplæne, at se alt gro i køkkenhaven og høste frugten af forårets arbejde, at få besøg af mine børnebørn, der kan plukke et knaldrødt jordbær og putte det direkte i munden og at tage på ekspeditioner med udgangspunkt i mit hjemland, min egen og min baggrund. Der er så uendelig meget i Danmark, jeg ikke har set endnu, og min udlængsel er meget lille, og derfor er en sommer i Danmark lige mig. Det at kunne tage på en en- dags tur med min forældre, hvor de fortæller om, hvor de er opvokset, hvilke ting der var vigtige for dem som unge, og hvordan verden har forandret sig i løbet af deres levetid, oplever jeg som en kæmpe gave. At jeg stadig, her sidst i 40  èrne kan begejstres over at høre min far fortælle om “Dengang jeg var dreng” og mor berette om ” Min mormor, ja din oldemor, sagde altid…”  gør mig varm indeni.  At jeg får overleveret de historier, som jeg kan fortælle min efterkommere, så de har mulighed for at få et glimt af hvor vores familie stammer fra og kommer af.

Nye bolde i luften

For mig er sommer tid til oprydning og nytænkning, både på hylder, i skabe og i hoved. Hvad kan jeg sætte flueben ved af projekter, og hvilke fremtidsplaner kan jeg få skrevet på den “TO DO” liste, der i mit hoved altid er tilgængelig. Hvad er vigtig i den næste tid, og hvad kan udsætte til senere. Det er en fantastisk fornemmelse, og det giver mig en enorm energi at få de projekter, der er slut ud af systemet, så der kan blive plads og energi til nye bolde i luften og endnu ikke opdagede tiltag, besøg der skal gøres eller videreudvikling  af projekter, der skal sættes i søen.

Uanset om I skal nyde ferien i Danmark eller i udlandet, vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig god, varm og rolig sommer og ønske, at I giver jer selv chancen for at lade op til resten af 2017.

Lisbeth

Share:

You might also like …