Nyt år – nye muligheder

Billedresultat for nytår nye muligheder

 

Et nyt år er allerede godt i gang. Enten godt i gang, hurtigt i gang eller “bare” i gang. Skønt at være en dem de, som får lov at opleve endnu et årsskifte – det er jo ikke givet på forhånd! Måske har DU nye mål for dette år? Læs videre og lad dig inspirere om mål, motivation og vilje.

Mange bruger nytåret til at lave nytårsfortsætter, tage sine drømme seriøst eller sætte nye mål osv., andre har opgivet at drømme, at gøre noget andet eller nyt. Det er jo heller ikke en lov, at fordi det er nytår SKAL man love noget, sætte mål, forandre el. lign. Men mange af os er åbenbart indrettet sådan, at vi bruger en skelsættende begivenhed til at tage vores liv op til revision -og nytåret er en af de store begivenheder, der virkelig kan samle langt størstedelen af verdens befolkning om én ting – nemlig at fejre det nye år. Mon ikke de fleste af os oplever at være lidt ydmyge, reflekterende og blive grebet af det højtidelige, både når vores Dronning taler, og når Rådhusklokkerne slår det første af de 12 slag i det nye år? Det er godt, der findes sådanne tidspunkter, hvor tiden på en måde lige står lidt stille (hvad den faktisk overhovedet ikke gør, når klokken falder i slag kl. 24.00!), hvor vi tillader os at være 100% nærværende, hvor vi lige bliver grebet af, hvad der er vigtigt for os, hvad vi nåede/ikke nåede, hvad vi vil fokusere på……osv., tankerne kan få frit løb.

Livet er fuld af muligheder, ansvar og forpligtigelser. Hvordan blander man disse “kort”, så der bliver en balance man kan leve med, som giver mening, overskud og liv i livet. Så man undgår endnu en følelse af fiasko, når endnu et mål eller en drøm ikke blev til noget. Udover at have et mål og en drøm skal der være noget der motiverer – det tror jeg alle ved, men har vi undersøgt det til bunds? For hvis skyld ønsker man dette mål, og hvor kommer motivationen fra? Derudover skal der VILJE til. Viljen er den, der skal bruges, når lysten holder op. Mon ikke de fleste af os har oplevet at ville nå noget nyt – nyt arbejde, have mere tid i hverdagen, være en bedre udgave af os selv, tjene flere penge, flytte osv., – men det er bare ikke blevet til noget. Grundene kan være mange, måske skulle det alligevel ikke ændres, måske var det ikke ret rette tidspunkt – eller – måske var viljen ikke tilstede, den gav op? En lidt overset evne i disse år, hvor der er stor fokus på, at man skal gøre det man føler for! Jo, den er da også en god retningsviser, men hvis vi alle hele tiden skal gøre det, vi føler for – hvem skal så stå klar, når der skal tørres bræk op, når der bliver klaget, når andre er kede af det, når der skal lægges vasketøj sammen, når der skal købes ind, lappes dæk, gøre et stykke arbejde færdigt, betales skat (som giver os veje at køre på, gratis lægehjælp, gratis uddannelser mv.) osv.? Her er det ikke sikkert motivationen rækker, her er det viljen, der skal træde i kraft for at være med til at løse en opgave for et fællesskab, et fællesskab vi alle er dybt afhængige af.

Så måske kan det nye år bruges til at træne viljen?

Har du lyst til at høre mere om mål, motivation og vilje så kom frit onsdag d. 7. februar kl, 19.00-21.00 på Ågårdsholmvej 14, 7870 Roslev

 

Billedresultat for nytår nye muligheder

Share:

You might also like …