Tanker er IKKE toldfrie – optimer din livsglæde.

Tanker er ikke toldfrie er overskriften på det første foredrag i efteråret 2017 hos PS.

 

Tanker
Tanker er ikke toldfrie

Mange vil måske nok sige, at det da er noget sludder, tanker er da toldfrie, uden moms og  andre omkostninger og vi har sat os for at undersøge den sag lidt nærmere. Enhver kan drømme, tænke og mene hvad han/hun har lyst til, forfølge de drømme, der er gode og kaste de andre overbord igen med det samme, tænke en hurtig tanke og derefter gå videre i livet og have en mening indtil det modsatte er bevist. Men uanset hvad har disse tanker optaget plads i “systemet” en tid, og efterladt os med et minde om deres tilstedeværelse. Hvor stort et indtryk, aftryk og eftertryk de har sat i underbevistheden, kommer meget an på hvilken situation, de er opstået i. Har jeg f.eks. en tanke om at kunne strikke en hel trøje på en uge, og jeg som besat vil fuldføre dette, kommer den tanke til at koste mig dyrt. Jeg kan ikke på forhånd strikke og aner ikke, hvor jeg skal starte, jeg skal passe et job og  mine forpligtigelser, og jeg skal også lige sove lidt. Som det fremgår er denne tanke dømt til at ende i kaos, en følelse af fiasko og den vil afføde en ny tanke, der siger ” Jeg lærer aldrig at strikke”. Havde jeg nu i stedet, da tanken opstod, spurgt mig selv:

1. Er det realistisk for mig at strikke en trøje på en uge? Det, var jeg nok ret hurtig kommet frem til, var urealistisk!

2. Hvad i nummer 1 er mest urealistisk, at strikke eller, at det skal gøres på en uge? I dette tilfælde vil begge dele være meget urealistiske.

3. Hvad vil jeg få ud af det på den positive side? Ja i dette eksempel,  meget lidt. En erkendelse af, at jeg ikke kan opfylde/fuldføre tanken, og derfor er det ikke interessant at gå efter.

I ovenstående eksempel vil min tanke koste mig både told og skat. Følelsen af nederlag og fiasko vil være så stor, at jeg aldrig igen vil overveje at strikke. De 3 spørgsmål ville have afværget den følelse og hurtigt ledt mig på en anden tanke  som kunne være:

  1. Jeg kan strikke en grydelap på en uge.
  2. Jeg må have hjælp til at lære at strikke.
  3. Når jeg skal strikke en trøje, skal jeg bruge mere tid.

Uanset hvad vi tænker og hvilke tanker, der kommer susende forbi i hovedet, har vi selv valget, om de skal være til vores fordel eller en belastning for os. Med meget få ekstra spørgsmål kommer vi langt, og der vil dukke svar op, som vi måske slet ikke havde ventet. Vores forslags bank i det underbevidste er fyldt med forslag og gode ideer til løsninger, så det er bare med at lukke op for skatkammeret og gøre brug af det hele. HELD OG LYKKE med alle jeres løsninger!!

 

tanker
Plads til nye tanker

 

 

Share:

You might also like …