Tøffe tid – kunsten at holde pauser med god samvittighed

Tøffetid – kunsten at holde pauser med god samvittighed.

Relateret billede

 

I en verden med fuld fart frem i alle døgnets 24 timer kan det være en næsten umulig opgave at tilgodese behovet og vigtigheden af at holde pauser og udnytte, at Tøffetid er ganske behagelig.

 

 

Til det gode liv hører en god portion Tøffetid. Tøffetid er den tid, hvor vi ikke gør så meget andet end at tøffe rundt sammen. Flytte lidt rundt på nullermændene, rydde lidt op eller se lidt tv, lege med hunden, kede os en anelse og snakke sammen. Tøffetid er det modsatte af zoo-ture, cafe`besøg, familiebesøg osv. Tøffetid er meget vigtig for både børn og voksne, og det er ofte her børn og for så vidt også voksne, får den opmærksomhed, de savner i en hektisk hverdag. Tøffetid er desværre også den tid mange af os ubevist opfatter som spild af tid, tid vi kunne bruge til noget andet eller bedre.

Tøffetid
pause tv

Set i lyset af den verden vi lever i, med stress, depressioner og diverse velfærdssygdomme, ville det nok være givet godt ud at bruge lidt tid på at genopfinde pauser og tøffetid. I fordoms tid hvor alle gik i kirke søndag formiddag, hvor de absolut kun kunne side helt stille og lade sig synke helt ned i tempo kendte de virkelig til Tøffetid. De lange mørke aftener i vinterhalvåret var også en oplagt mulighed for at geare ned, reflektere over livet og nyde, at der ikke var 1000 gøremål i marken lige nu. Nu i 2017 kan vi jo bare tænde for lyset, tv`et og computeren, få informationer og indtryk 24-7, 365 dage om året. Hjernen har aldrig fri!!

Netop i denne søde før juletid kan vi med fordel huske, at det er mest hyggelig at spise julesmåkager i en atmosfære af ro, fred og samhørighed.  Brunkager og Tøffetid rimer næsten på hinanden !!!!

Jule hilsner

Lisbeth

 

Share:

You might also like …